ringen zilveren handgemaakt silver ring handmade

Onze Ringen!

De maten die je kan bestellen zijn de binnenomtrek (48-70) én de binnendiameter (15-22). 

Wanneer je afrekent kan je opmerkingen meegeven.  Geef daar de juiste ringmaat op!

Ken je je maat niet, dan kan je deze bepalen door een koordje rond je vinger te wikkelen op de plaats waar de ring moet komen en daarvan de lengte meten. Dit zal echter niet de correcte maat zijn indien je gewricht breder is dan je onderste vingerkootje. Je ring moet in dat geval immers ook over je gewricht kunnen. Je meet dus best het dikste stuk van je vinger. Is dit je gewricht, dan meet je op je gewricht. In het laatste geval trek je van deze lengte 1mm af, anders zal je ring te los hangen rond je vinger. (Het is niet erg als je even moet doorduwen om je ring aan te doen of een beetje moet wringen, of zeep moet gebruiken, om hem af te doen. Het belangrijkste is dat hij comfortabel zit als je hem draagt.) Is het dikste stuk van je vinger je onderste vingerkootje dan meet je gewoon de plaats waar de ring komt te zitten en is het niet nodig om 1mm af te trekken. 

Heb je een ring die goed is van maat, dan kan je daarvan de binnendiameter of nog preciezer, de binnenomtrek, meten. Doe dit door met een ultrafijn potlood of fine liner de binnenomtrek af te tekenen op papier.

Hou rekening met de breedte van de ring! Een brede ring mag je één maat groter kiezen dan een smalle ring.  Heb je een smalle ring die goed past en die je als referentie gebruikt, denk er dan ook aan een maat groter te bestellen als je een brede ring kiest. Ook als je gemeten hebt met een koordje neem je 1 maat groter.

Een andere mogelijkheid is kunstsof ringmaten laten opsturen. Je hoeft enkel de verzendkosten te betalen.

Blijkt de maat ondanks al het meten toch niet goed, dan kan je omruilen voor de juiste maat.

Sort by

Shopping cart

No items in shopping cart.
© 2009 - 2024 Ginkgo Juwelen | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore